fbpx
965.72.30.01 - Plaza Ayuntamiento, 1 03158 Catral, Alicante info@ayuntamientocatral.com
Catral. Porta de la Vega Baixa
Vine a conéixer-nos
Catral és un municipi assentat a la Vega Baixa del Segura, comarca situada en l’extrem meridional de la província d’Alacant

El seu terme comprén 19,24Km2. Es troba a 12m. sobre el nivell de la mar. La zona de l’horta abasta 14.554,5 tahúllas(*) i està irrigada per la séquia Major i altres aqüeductes menors anomenats arroves. El Cau, Forns, Albellón i Sant Joan, són els seus noms. Actualment té una població aproximada de 9.200 habitants.

Segons un informe de 1860 es comunicava, per:
“Camins veïnals oberts en el pla que ocupa i sendes per a anar a peu que condueixen a Dolores, Almoradí, Callosa, Albatera i Sant Felip Neri” (**)

El primer document que apareix el vocable Catral, se situa de 1255 i en ell se li concedia a l’Orde de Santiago “Catral, llogaret d’Orihuela”. El rei castellà Alfons X el va reintegrar a la Corona en 1264. Des de 1296 Catral, igual que la meitat sud de la província, passaria a les mans de la Corona d’Aragó, dins de la Procuració General d’Orihuela. A mitjan segle XIII va acabar la dominació musulmana de Catral. El rei Felip V li va concedir el rang de “Vila”.

Segueix-nos en:
Veure Guia Catral

Parc natural El Fondo

L’Aula de la Naturalesa és una instal·lació del municipi de Catral creada amb la finalitat de fomentar el gaudi i coneixement d’aquest enclavament de gran riquesa natural situat dins de la zona de protecció del Parc Natural de “El Fondo”.
Catral gaudeix d’una situació privilegiada dins de la província d’Alacant i a la comarca de la Vega Baixa del Segura. Es troba aproximadament a la mateixa distància de la capital alacantina i Múrcia (45 Km.).

De la costa estem a 20 Km. de Guardamar del Segura i 25 Km. de Torrevieja. La capital de la comarca, Orihuela, es troba a 16 Km. i els nuclis industrials d’Elx i Crevillent a 20 i 10 respectivament.

Les comunicacions són immillorables, perquè a través de l’autopista (A-37) i de l’autovia (A-7) es pot viatjar a Múrcia o Alacant en 25 minuts, i a Torrevieja en 15 minuts. A més per carretera comarcal cap a Callosa de Segura i Orihuela, o cap a Dolores-Almoradi i resta de la comarca. Tenim estació de ferrocarril a 3 Km. (Albatera-Catral). L’aeroport del Altet es trobe a 35 Km (20 minutos per autovia).

El nostre clima és molt agradable sobrepassant els 10° de temperatura al gener i 26° al juliol.

() 1 tahulla a Catral equival a 1.185m2.
(*) Església Stos Juanes i Notes Històriques de Catral de M.Serres

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad