fbpx
965.72.30.01 - Plaza Ayuntamiento, 1 03158 Catral, Alicante info@ayuntamientocatral.com

Regidoria de Joventut

 

 

 

La missió de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Catral és afavorir la inserció social i econòmica dels joves des de la participació. Si els joves són els destinataris de tot el treball que desenvolupa la Regidoria, també els considerem subjectes actius, tant en la presa de les decisions que els afecten com en la gestió dels projectes i accions que es posen en marxa.

Sobre aquests tres pilars (participació, gestió amb els joves i coordinació) s’assentisca el treball de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Catral.

Situada en:

Plaça Ajuntament, 1

03158 Catral, Alacant

Tasques bàsiques de la Regidoria de Joventut

  • Obtindre més participació dels joves, mitjançant la seua incorporació a tots els òrgans consultius municipals així com de decisió dels organismes autònoms de l’Ajuntament.
  • Afavorir l’accés a l’ocupació, mitjançant programes que afavorisquen la creació de llocs de treball, l’autoocupació, la iniciativa empresarial i la formació entre la joventut.
  • Facilitar l’accés a l’habitatge, tant en règim de lloguer com de propietat, en aquest últim cas amb fórmules noves com la creació de cooperatives d’habitatges, però també afavorint l’adjudicació d’habitatges de caràcter social a aquells joves amb més dificultats.
  • Impulsar les relacions internacionals i intercanvis entre joves, posant especial èmfasi en la participació de Programes de la Unió Europea per a la joventut.
  • Ajudar els joves a definir els seus itineraris formatius, mitjançant la informació i l’assessorament en matèria d’educació.
  • Promoure una ocupació de l’oci i el temps lliure mitjançant pràctiques saludables i que afavorisquen la convivència.
  • Desenvolupar accions dirigides a evitar pràctiques de risc entre la població juvenil i que contribuïsquen al seu desenvolupament i afirmació personal, en definitiva, que milloren la seua salut i qualitat de vida.

Catral Jove és el Centre de Participació Juvenil de la REGIDORIA DE JOVENTUT, està situat en carrer Músic Miralles Quinto, ajunte la Casa de Cultura i la S.O.M. “La Constància” i entre altres s’encarrega de dinamitzar i coordinar l’associacionisme i participació juvenil a Catral, i actua com a interlocutor dels joves davant les institucions.

Des de la Regidoria de Joventut creiem necessari connectar amb els joves i esbrinar les seues inquietuds.

Les edats o etapes dels xiquets i joves han de marcar les diferents línies d’actuació de la Regidoria de Joventut i Catral Jove com a organisme d’aquest.

Caldrà distingir, almenys, tres línies diferents: preadolescencia (11-15 anys), adolescència (15-18 anys) i joves (18-29 anys), i tractar-los i atendre’ls com correspon al seu diferent aspecte físic, psíquic i intel·lectual.

Notícies

No posts found.
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad